Široké nudle se sýrovou omáčkou
Suroviny
400 g širokých nudlí
1 cibule
100 g anglické slaniny
100 g ementálu
100 g sýra Niva
100 g smetanového sýr
200 ml smetany (12%)
sůl
1 lžička sušeného oregana
1 lžíce nasekané petrželky nebo pažitky
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Jídlo je rychle připravené, ale náročnější na koordinaci činností. Předpokládám, že nudle použijete kupované (mně se osvědčily tzv. Babiččiny nudle). Doporučuji začít přípravou surovin na omáčku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Ementál i Nivu nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Smetanový sýr vybalíme ze staniolu a rozdělíme na kousky. Slaninu nakrájíme na nudličky. Nasekáme si petrželku nebo pažitku. Příprava surovin předem je důležitá, protože vlastní vaření omáčky i nudlí je velmi rychlé a probíhá současně.
Potom si dáme vařit dostatečné množství vody na těstoviny.
Na pánev dáme nakrájenou slaninu a cibuli a orestujeme. Přilijeme smetanu a přidáme všechny sýry. Mícháme, až se sýry rozpustí a vznikne hustá sýrová omáčka. Oregano a větší část nasekané zelené petrželky přidáme až nakonec a odstavíme ze zdroje tepla.
Těstoviny vložíme do vroucí vody, promícháme a vaříme 3 až 4 minuty. Po této době odstavíme ze zdroje tepla a necháme ještě 5 minut dojít pod pokličkou. Hotové zcedíme a na míse promícháme se sýrovou omáčkou. Podáváme posypané zbytkem pažitky nebo zelené petrželky.
Poznámka: Pokrm je to velmi chutný, ale i vydatný. Takže si pochutnávejte jen občas a kompenzujte pohybem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 310x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Široké nudle se sýrovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!