Široké nudle se sýrovou omáčkou
Suroviny
400 g širokých nudlí
1 cibule
100 g anglické slaniny
100 g ementálu
100 g sýra Niva
100 g smetanového sýr
200 ml smetany (12%)
sůl
1 lžička sušeného oregana
1 lžíce nasekané petrželky nebo pažitky

Postup
Jídlo je rychle připravené, ale náročnější na koordinaci činností. Předpokládám, že nudle použijete kupované (mně se osvědčily tzv. Babiččiny nudle). Doporučuji začít přípravou surovin na omáčku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Ementál i Nivu nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Smetanový sýr vybalíme ze staniolu a rozdělíme na kousky. Slaninu nakrájíme na nudličky. Nasekáme si petrželku nebo pažitku. Příprava surovin předem je důležitá, protože vlastní vaření omáčky i nudlí je velmi rychlé a probíhá současně.
Potom si dáme vařit dostatečné množství vody na těstoviny.
Na pánev dáme nakrájenou slaninu a cibuli a orestujeme. Přilijeme smetanu a přidáme všechny sýry. Mícháme, až se sýry rozpustí a vznikne hustá sýrová omáčka. Oregano a větší část nasekané zelené petrželky přidáme až nakonec a odstavíme ze zdroje tepla.
Těstoviny vložíme do vroucí vody, promícháme a vaříme 3 až 4 minuty. Po této době odstavíme ze zdroje tepla a necháme ještě 5 minut dojít pod pokličkou. Hotové zcedíme a na míse promícháme se sýrovou omáčkou. Podáváme posypané zbytkem pažitky nebo zelené petrželky.
Poznámka: Pokrm je to velmi chutný, ale i vydatný. Takže si pochutnávejte jen občas a kompenzujte pohybem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,462x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Široké nudle se sýrovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!