Fazole na kyselo

Suroviny

250 g sušených fazolek
1 zakysaná smetana (malý kelímek)
1 cibule
2 polévkové lžíce másla (Ramy)
citrónová šťáva
sůl
pepř
kostka Masoxu
hladká mouka
1 - 2 stroužky česneku

recept nemá fotografii

Postup

Fazolky přebereme a namočíme přes noc do studené vody.
Druhý den vodu slijeme pryč, fazolky propláchneme, předáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme kostku Masoxu a vaříme do měkka.
Cibulku mírně osmažíme na másle a spolu s hladkou moukou uděláme světlou jíšku. Do měkka uvařené fazolky částečně slijeme z vody, ve které jsme je vařili. Do zbytku zavaříme jíšku, povaříme asi 5-10 minut, přidáme sůl a pepř podle chuti a zakysanou smetanu. Dochutíme citrónovou šťávou a rozdrceným česnekem. Na zjemnění chuti lze přidat i kousek másla.
Poznámka:
U nás doma podáváme s volským okem nebo s opečeným párkem a s tmavým chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,405x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Fazole na kyselo


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist