Benátská polévka

Suroviny

2 mrkve
2 kořenové petržele
½ celeru
1 lžíce másla
1 cibule
1 lžíce rýže
1 lžíce rajčatového protlaku
60 g nalámaných makarónů
špetka pepře
1 žloutek
1 lžíce sladké smetany
strouhaný parmazán
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Dáme si vařit vodu na polévku (asi 1,5 litru). Kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme a nastrouháme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zelenou petrželku opláchneme, necháme okapat a nasekáme.
V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté přidáme nastrouhanou zeleninu a část petrželky, promícháme a krátce osmažíme. Vsypeme propláchnutou rýži, promícháme a zalijeme vše horkou vodou. Vaříme do poloměkka.
Přidáme rajčatový protlak, sůl a mletý pepř, vsypeme makarony či nudle a dovaříme do měkka. Žloutek promícháme se smetanou, vlijeme do polévky a odstavíme ji ze zdroje tepla. Polévka už se nesmí vařit.
Na talíři před podáváním posypeme parmazánem a zbytkem zelené petrželky.
Poznámka:
Na fotografii jsou použité jiné těstoviny. Polévka je poměrně hustá.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,618x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Benátská polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist