Kuře plněné zelím

Suroviny

1 celé (větší) kuře
200 g uzeného masa
1 sklenice červeného sterilovaného zelí
máslo
olej
grilovací koření
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Začínáme s přípravou zelné nádivky. Sterilované zelí necháme odkapat, případně přebytečnou tekutinu vymačkáme. Uzené maso nakrájíme na menší kostičky a orestujeme na oleji, aby pustilo šťávu. Přidáme odkapané zelí a společně ještě pár minut restujeme. Směs necháme vychladnout.

Kuře omyjeme, osušíme, osolíme a potřeme grilovacím (nebo jiným oblíbeným) kořením. Solíme i kořeníme nejen povrch kuřete, ale i břišní dutinu. Potom kuře naplníme připravenou směsí, uzavřeme buď jehlami na ptáčky nebo otvor zašijeme. Kuře vložíme do pekáče, přidáme lístečky másla a pečeme v troubě. V případě potřeby mírně podlijeme.

Naporcujeme a podáváme jednoznačně s bramborovým knedlíkem.

Poznámka:
Inspiraci k tomuto receptu jsem našla v knížce P. Novotného Ham a Mňam. Recept jsem trošku upravila, ale zatím mám problém se surovinami. V regále „mého“ supermarketu chybí sterilované červené zelí a kupodivu i chlazená kuřata. Takže fotografii přiložím později.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,827x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře plněné zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist