Zapečený lilek I

Suroviny

2 středně velké lilky (baklažány)
3 lžíce oleje
1 menší cibule
100 g sýra (na strouhání)
4 lžíce strouhanky
sůl
mletý pepř
50 g másla

recept nemá fotografii

Postup

Lilky omyjeme a podélně je rozřízneme. Vložíme je na rozpálený olej řeznou stranou a dužinu opečeme do červena. Poté vyjmeme z oleje, necháme zchladnout a dužinu opatrně vydlabeme ze slupek. Ty musí zůstat v celku, protože je budeme následně plnit.
Je-li třeba, dužinu ještě pokrájíme na menší kousky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme dužinu z lilků a osmahneme. Směs osolíme, opepříme a naplníme zpět do slupek lilků. Půlky naplněných lilků vložíme do vymaštěné zapékací misky a hustě posypeme strouhankou promíchanou s nastrouhaným sýrem. Poklademe vločkami másla a v troubě předehřáté na 180 stupňů zapečeme, až se sýr roztaví a povrch začne zlátnout.
Podáváme s čerstvým chlebem.
Poznámka:
Cena této zeleniny na trhu velmi kolísá, takže je výhodné si počkat, až budou ve slevě.Při nákupu si však lilky pečlivě prohlédneme, zda jsou neporušené.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,394x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečený lilek I


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist