Zapečený lilek I

Suroviny

2 středně velké lilky (baklažány)
3 lžíce oleje
1 menší cibule
100 g sýra (na strouhání)
4 lžíce strouhanky
sůl
mletý pepř
50 g másla

recept nemá fotografii

Postup

Lilky omyjeme a podélně je rozřízneme. Vložíme je na rozpálený olej řeznou stranou a dužinu opečeme do červena. Poté vyjmeme z oleje, necháme zchladnout a dužinu opatrně vydlabeme ze slupek. Ty musí zůstat v celku, protože je budeme následně plnit.
Je-li třeba, dužinu ještě pokrájíme na menší kousky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme dužinu z lilků a osmahneme. Směs osolíme, opepříme a naplníme zpět do slupek lilků. Půlky naplněných lilků vložíme do vymaštěné zapékací misky a hustě posypeme strouhankou promíchanou s nastrouhaným sýrem. Poklademe vločkami másla a v troubě předehřáté na 180 stupňů zapečeme, až se sýr roztaví a povrch začne zlátnout.
Podáváme s čerstvým chlebem.
Poznámka:
Cena této zeleniny na trhu velmi kolísá, takže je výhodné si počkat, až budou ve slevě.Při nákupu si však lilky pečlivě prohlédneme, zda jsou neporušené.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,239x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečený lilek I


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Domácí sekaná

Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist