Panenka Majdalenka
Suroviny
600 g vepřové panenky
olej
steakové koření
200 g žampionů
200 g šunky
5 lžic smetany
Postup
Vepřovou panenku nakrájíme na kolečka silná asi 2 cm. Lehce poklepeme tupou stranou nože, posypeme steakovým kořením (dost - asi 1/2 lžičky na jeden kousek masa) a potřeme olejem. Naskládáme do hlubší misky, zakryjeme potravinářskou fólií a uložíme na několik hodin (i na noc) do chladna.
Vlastní příprava jídla je rychlá, doporučuji začít přílohou. Hranolky jsou to nejjednodušší - můžeme je připravit v troubě nebo ve fritovacím hrnci. Potom si nakrájíme šunku na široké proužky a žampiony na plátky. Můžeme použít také konzervované žampiony. Na pánvi rozpálíme olej a na něm orestujeme šunku. Předáme na zahřátý talíř a na zbytku oleje orestujeme žampïony. Předám opět na zahřátý talíř a přikryjeme, aby obojí zůstalo teplé. Na pánev přidáme olej, rozpálíme a prudce na něm opečeme kousky masa po obou stranách. Do zbylého výpeku přidáme několik lžic smetany (může být i rostlinná) a promícháme. Odstavíme ze zdroje tepla.
Na talíři přidáme k přílože nejdříve šunku a žampiony, na ně položíme na každou porci 2 kousky masa a pokapeme ho lžící omáčky.Poznámka:Základem chuti je zde pouze steakové koření (Kotányi). Dává se ho opravdu dost. Jeho pikantní chuť se prolíná nejen masem, ale i jednoduchou omáčkou. Maso se nesolí a uvnitř zůstává měkké a krásně růžové.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,166x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Panenka Majdalenka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!