Vepřový guláš se žampiony

Suroviny

750 g vepřového masa (plecko, kýta)
200 g žampionů
3 cibule
50 g slaniny
olej (sádlo)
1 gulášová kostka
mletá paprika
drcený kmín
sůl
ocet
hladká mouka a máslo na jíšku nebo instatní tmavá jíška

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli oloupeme a také nakrájíme. V kastrolu rozpálíme olej (2 až 3 lžíce), přidáme slaninu a nakrájenou cibuli a mícháme, dokud cibule nezesklovatí. Potom přidáme nakrájené maso a orestujeme, až se zatáhne. Poprášíme paprikou, mírně osolíme a přidáme asi lžíci drceného kmínu a lžíci octa. Promícháme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou a na mírném příkonu tepla do měkka. Občas zkontrolujeme, promícháme a podle potřeby podlijeme. Můžeme také přidat gulášovou kostku, kterou jsme předem rozpustili v teplé vodě.
Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené žampiony. Připravíme si jíšku, rozmícháme ji ve vodě a zahustíme s ní guláš. Podle potřeby dochutíme (dá se nejen dosolit, ale často je dobré přidat ještě trochu octa). Poté necháme guláš ještě asi 10 až 15 minut probublávat a odstavíme.
Podáváme s knedlíkem houskovým či bramborovým, nevadí těstoviny ani rýže. Zkrátka přiložíme to, co máme rádi. Ozdobíme kolečky cibule či proužky paprik.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,974x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřový guláš se žampiony


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist