Vepřový guláš se žampiony
Suroviny
750 g vepřového masa (plecko, kýta)
200 g žampionů
3 cibule
50 g slaniny
olej (sádlo)
1 gulášová kostka
mletá paprika
drcený kmín
sůl
ocet
hladká mouka a máslo na jíšku nebo instatní tmavá jíška
Postup
Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli oloupeme a také nakrájíme. V kastrolu rozpálíme olej (2 až 3 lžíce), přidáme slaninu a nakrájenou cibuli a mícháme, dokud cibule nezesklovatí. Potom přidáme nakrájené maso a orestujeme, až se zatáhne. Poprášíme paprikou, mírně osolíme a přidáme asi lžíci drceného kmínu a lžíci octa. Promícháme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou a na mírném příkonu tepla do měkka. Občas zkontrolujeme, promícháme a podle potřeby podlijeme. Můžeme také přidat gulášovou kostku, kterou jsme předem rozpustili v teplé vodě.
Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené žampiony. Připravíme si jíšku, rozmícháme ji ve vodě a zahustíme s ní guláš. Podle potřeby dochutíme (dá se nejen dosolit, ale často je dobré přidat ještě trochu octa). Poté necháme guláš ještě asi 10 až 15 minut probublávat a odstavíme.
Podáváme s knedlíkem houskovým či bramborovým, nevadí těstoviny ani rýže. Zkrátka přiložíme to, co máme rádi. Ozdobíme kolečky cibule či proužky paprik.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,974x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřový guláš se žampiony
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!