Jehlice

Suroviny

Těsto:
250 g másla
250 g krystal cukru
1 vanilkový cukr
250 g polohrubé mouky
6 vajec – z bílků sníh
1 prášek do pečiva

Poleva:
1/4 skleničky černé kávy studené a cezené (já dělám překapávanou kávu a nemusim ji cedit)
3 lžíce cukru krystal
2 lžíce kakaa
2 lžíce rumu

Náplň
3 smetany na šlehání
3 ztužovače šlehačky
2 lžíce cukru moučka

recept nemá fotografii

Postup

Postup
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny a postupně přidáme ostatní suroviny a nakonec sníh z bílků. Upečeme. (plech vymazat a vysypat polohr. moukou).

Ještě horký moučník hustě propícháme špejlí a polijeme polevou. Na polevu ušleháme náplň a natřeme ji na vychladlý polevou politý moučník.
Natřenou náplň na moučníku hustě pokapeme vaječným koňakem (spíš kapeme než lijeme, aby šlehačka neklesla) a posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou (1 čokoláda stačí, nejlépe hořká na vaření).

Velmi dobré a čím víc alkoholu, tím lepší....

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,588x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jehlice


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist