Husa pečená s rumem

Suroviny

1 menší husa
200 g sušených švestek
1 dl rumu
1 citron
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Husu den předem osolíme zvenku i zevnitř. Švestky namočíme v 0,5 dl rumu, trošce vody a šťávě z citronu. Odleželou husu naplníme švestkami, zašijeme nebo spíchneme jehlou a dáme péct na druhou půldecku rumu a 4 dl vody. Pečeme asi 1,5 hodiny (podle velikosti husy možná i déle). Během pečení obracíme a podle potřeby podléváme. Měkou husu vyjmeme, slijeme šťávu, husu potřeme omastkem, vrátíme do pekáčku do trouby a opečeme do zlatova. Podáváme třeba s bramborovými plackami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,453x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Husa pečená s rumem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist