Husa pečená s rumem
Suroviny
1 menší husa
200 g sušených švestek
1 dl rumu
1 citron
sůl

Postup
Husu den předem osolíme zvenku i zevnitř. Švestky namočíme v 0,5 dl rumu, trošce vody a šťávě z citronu. Odleželou husu naplníme švestkami, zašijeme nebo spíchneme jehlou a dáme péct na druhou půldecku rumu a 4 dl vody. Pečeme asi 1,5 hodiny (podle velikosti husy možná i déle). Během pečení obracíme a podle potřeby podléváme. Měkou husu vyjmeme, slijeme šťávu, husu potřeme omastkem, vrátíme do pekáčku do trouby a opečeme do zlatova. Podáváme třeba s bramborovými plackami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,668x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Husa pečená s rumem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!