Sekaný španělák

Suroviny

500g mletého masa
cibule
česnek
sůl
pepř
vejce
majoránka
mléko
strouhanka

Náplň:
vajíčko uvařené natvrdo
1 malá mrkev
kyselá okurka
50 g měkkého salámu
100 g slaniny
cibule
hořčice

Na omáčku:
zbytek slaniny
cibule
olej
hořčice
hladká mouka

recept nemá fotografii

Postup

Z mletého masa připravíme klasickou sekanou. Z ní kousek odebereme a vytvarujeme plátek jako na klasický španělský ptáček. Ten potřeme hořčicí a poklademe náplní. Vajíčko rozdělíme na čtvrtky, mrkev, okurku, slaninu a salám rozkrájíme na nudličky, cibuli na plátky. Potom plátek zavineme a dáme do trouby upéct.
Mezi tím si pomalu připravujeme omáčku. Na lžičku oleje dáme nadrobno pokrájenou slaninu a necháme rozškvařit, pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dohněda - nepřipálíme! Potom přidáme hladkou mouku, umícháme jíšku, zalijeme vodou a necháme vařit asi 20 minut. Omáčku musíme míchat, aby se nepřipálila. Nakonec přidáme lžíci hořčice a osolíme. Kdo nechce cibulku v omáčce, může omáčku přecedit nebo rozmixovat.
Jako příloha je vhodná rýže.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,806x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sekaný španělák


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist