Penne s rajčatovou omáčkou
Suroviny
400 g penne (těstoviny – trubičky)
200 g pikantní slaniny
1 velká cibule
200 g oliv
1 velká feferonka
150 ml rajčatové šťávy
200 ml smetany
4 lžíce kečupu
trochu cukru
sůl
nastrouhaný tvrdý sýr na posypání

Postup
V osolené vodě si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme. Rovněž si nakrájíme slaninu na kostičky a olivy a feferonky na kolečka a připravíme si všechny ostatní suroviny. Cibuli orestujeme společně se nakrájenou slaninou, přidáme olivy, rajčatovou šťávu, kečup, feferonky, trochu cukru a špetku soli. Necháme provařit a nakonec přimícháme smetanu.
Připravenou omáčkou polijeme uvařené těstoviny. Posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,266x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Penne s rajčatovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!