Alsaské zelí (s kotletami)

Suroviny

5 vepřových kotlet
500 g kysaného zelí
150 g paprikové klobásy
100 ml bílého vína
2 cibule
sůl
pepř
mletý kmín
5 jalovčinek
hladká mouka
olej (sádlo)
(1 feferonka)

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové kotlety opláchneme, osušíme, na okrají na několika místech nakrojíme, lehce naklepeme. Každou kotletu osolíme, poprášíme drceným kmínem a čerstvě mletým pepřem. Obalíme v mouce a osmahneme po obou stranách na rozpáleném oleji či sádle.
Do zapékací misky rozložíme odkapané kysané zelí, na to dáme vrstvu nakrájené cibule a na kolečka pokrájenou klobásu. Posypeme roztlučenými jalovčinkami a případně kolečky feferonky. Navrch poklademe opečené kotlety. Zalijeme vínem, zapékací misku dobře přiklopíme (nebo utěsníme alobalem) a pečeme v troubě až je maso měkké. Trvá to minimálně hodinu.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a sklenicí vychlazeného piva. Je to chutné, pikantně ostré. Fotografie se nepodařila, než se dobily baterie, bylo snědeno. Pro velký úspěch se bude jistě brzy opakovat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,623x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Alsaské zelí (s kotletami)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist