Králík s rajčatovou omáčkou

Suroviny

Králík
2 cibule
150 g pikantní slaniny
200 g rajčatového protlaku
1 sklenička černých oliv
sůl
mletý pepř
1 lžíce octa
olej

recept nemá fotografii

Postup

Králíka opláchneme, naporcujeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a pokapeme octem. Můžeme nechat chvíli odležet v chladnu, ale není to nutné. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a porce králíka na něm opečeme. Na dno pekáčku nebo zapékací misky poklademe plátky slaniny a nakrájená kolečka cibule, na to dáme porce opečeného králíka, zalijeme výpekem a rajčatovým protlakem, přidáme olivy. Přikryjeme (pokličkou nebo utěsníme alobalem) a pečeme v troubě při teplotě asi 220 stupňů zhruba hodinu a půl (záleží na stáří králíka). Ke konci pečení (asi tak 15 minut) odkryjeme a necháme dopéct.

Podáváme s například se šťouchanými brambory (viz na fotografii), ale třeba i s těstovinami nebo s rýží. Salát nebo čerstvá zelenina neuškodí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,282x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík s rajčatovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist