Rizoto s jehněčím na rozmarýnu
Suroviny
500 g jehněčího nebo kůzlečího masa
sůl
2 stroužky česneku
čertstvý rozmarýn
olej
rýže
kmín
mladá cuketka
4 ředkvičky
strouhaný tvrdý sýr na posypání
Postup
Na přípravu můžeme použít i méně kvalitní jehněčí maso s kostmi - měla jsem k dispozici jehněčí krk. Maso opláchneme, osušíme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Na rozpáleném oleji opečeme po všech stranách, přidáme snítku rozmarýny, podlijeme teplou vodou (asi 1/2 cm) a pod pokličkou dusíme do měkka. Občas kontrolujeme a podléváme. Nedusíme příliš dlouho, aby maso zůstalo šťavnaté. Hotové maso vyjmeme, necháme trochu zchladnout, obereme z kostí a nakrájíme na kousky. Že šťávy z pod masa necháme odpařit vodu a odstraníme zbytky rozmarýny.
Rýži si připravíme běžným způsobem. Cuketu a ředkvičky pokrájíme na hranolky a obojí krátce opečeme na pánvi na 1 lžíci rozpáleného tuku. Zeleninu vyjmeme z pánve a na pánvi krátce prohřejeme nakrájené maso. Rýži promícháme se šťávou z pod masa a lehce do ní zamícháme opečenou zeleninu a prohřáté maso. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,145x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rizoto s jehněčím na rozmarýnu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!