Rizoto s jehněčím na rozmarýnu

Suroviny

500 g jehněčího nebo kůzlečího masa
sůl
2 stroužky česneku
čertstvý rozmarýn
olej
rýže
kmín
mladá cuketka
4 ředkvičky

strouhaný tvrdý sýr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Na přípravu můžeme použít i méně kvalitní jehněčí maso s kostmi - měla jsem k dispozici jehněčí krk. Maso opláchneme, osušíme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Na rozpáleném oleji opečeme po všech stranách, přidáme snítku rozmarýny, podlijeme teplou vodou (asi 1/2 cm) a pod pokličkou dusíme do měkka. Občas kontrolujeme a podléváme. Nedusíme příliš dlouho, aby maso zůstalo šťavnaté. Hotové maso vyjmeme, necháme trochu zchladnout, obereme z kostí a nakrájíme na kousky. Že šťávy z pod masa necháme odpařit vodu a odstraníme zbytky rozmarýny.

Rýži si připravíme běžným způsobem. Cuketu a ředkvičky pokrájíme na hranolky a obojí krátce opečeme na pánvi na 1 lžíci rozpáleného tuku. Zeleninu vyjmeme z pánve a na pánvi krátce prohřejeme nakrájené maso. Rýži promícháme se šťávou z pod masa a lehce do ní zamícháme opečenou zeleninu a prohřáté maso. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,965x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rizoto s jehněčím na rozmarýnu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist