Zelný salát lehce zauzený

Suroviny

½ hlávky červeného zelí
150 g uzeného kuřete (uzené šunky)
1 svazek pažitky (nebo naťová cibulka)
100 g sterilované kukuřice
2 lžíce majonézy (nebo olivového oleje)
1 žlutá paprika
1 rajče
1 lžíce kaparů
10 zelených oliv
sůl
mletý pepř
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Z hlávky zelí odstraníme vrchní listy a košťály a zelí nakrájíme na jemné nudličky. Vsypeme do větší mísy. Přidáme na malé kostičky nakrájené uzené maso, posekanou pažitku (či cibuli), osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme. Z papriky odstraníme jádřinec, opláchneme ji a nakrájíme na kostičky. Také omyté rajče nakrájíme na kostičky. Pokrájíme i olivy, nasekáme zelenou petrželku. Vše včetně sterilované kukuřice přidáme do salátu a znovu důkladně promícháme. Je vhodné nechat ho pár hodin rozležet v chladnu.
Před podáváním přelijeme salát majonézou nebo olivovým olejem (případně bílým jogurtem, který jsme mírně osolili a opepřili a přidali stroužek prolisovaného česneku).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,175x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelný salát lehce zauzený


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist