Zelný salát lehce zauzený

Suroviny

½ hlávky červeného zelí
150 g uzeného kuřete (uzené šunky)
1 svazek pažitky (nebo naťová cibulka)
100 g sterilované kukuřice
2 lžíce majonézy (nebo olivového oleje)
1 žlutá paprika
1 rajče
1 lžíce kaparů
10 zelených oliv
sůl
mletý pepř
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Z hlávky zelí odstraníme vrchní listy a košťály a zelí nakrájíme na jemné nudličky. Vsypeme do větší mísy. Přidáme na malé kostičky nakrájené uzené maso, posekanou pažitku (či cibuli), osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme. Z papriky odstraníme jádřinec, opláchneme ji a nakrájíme na kostičky. Také omyté rajče nakrájíme na kostičky. Pokrájíme i olivy, nasekáme zelenou petrželku. Vše včetně sterilované kukuřice přidáme do salátu a znovu důkladně promícháme. Je vhodné nechat ho pár hodin rozležet v chladnu.
Před podáváním přelijeme salát majonézou nebo olivovým olejem (případně bílým jogurtem, který jsme mírně osolili a opepřili a přidali stroužek prolisovaného česneku).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 281x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelný salát lehce zauzený


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist