Jáhlová kaše
Suroviny
250 g jáhel
1/2 l mléka
sůl
30 g sádla
50 g másla
50 g cukru
skořice
150 g sušených švestek
Postup
Jáhly opereme, dvakrát spaříme vroucí vodoua scedíme. Pak je zalijeme vroucím mlékem, přidáme sůl, lžičku másla a na mírném ohni je uvaříme do měkka (podle potřeby doléváme vařící mléko).
Podáváme-li jáhly jako slaný příkrm, polijeme je sádlem.
Upravujeme-li je jako sladký pokrm, chvíli před dovařením do nich vmícháme předem namočené sušené švestky a nakonec je polijeme máslem a zasypeme cukrem a skořicí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 4,900x
Hodnocení receptu:
5.29 (počet: 7)
5.29
7
10
Komentáře receptu Jáhlová kaše
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
reklama
Svíčková na smetaně
Recept na nejlepší české jídlo.
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!