Jáhlová kaše

Suroviny

250 g jáhel
1/2 l mléka
sůl
30 g sádla
50 g másla
50 g cukru
skořice
150 g sušených švestek

recept nemá fotografii

Postup

Jáhly opereme, dvakrát spaříme vroucí vodoua scedíme. Pak je zalijeme vroucím mlékem, přidáme sůl, lžičku másla a na mírném ohni je uvaříme do měkka (podle potřeby doléváme vařící mléko).
Podáváme-li jáhly jako slaný příkrm, polijeme je sádlem.
Upravujeme-li je jako sladký pokrm, chvíli před dovařením do nich vmícháme předem namočené sušené švestky a nakonec je polijeme máslem a zasypeme cukrem a skořicí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,900x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.29 (počet: 7) 5.29 7 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jáhlová kaše


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist