Guláš na víně

Suroviny

600 g předního hovězího
50 g slaniny
2 velké cibule
1-2 feferonky
150 g kořenové zeleniny
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička tymiánu
1 hrnek vína
1 hrnek vývaru
starší chléb
olej
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu – kořenová zelenina může být na větší kostičky, feferonku jemně nasekáme. Také maso si nakrájíme na kostky, slaninu na drobné kostičky. V kastrolu rozpálíme olej, na něm opečeme slaninu a necháme zesklovatět cibuli. Nakonec přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, maso, feferonku a vše rychle osmahneme. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a tymiánem, zalijeme vínem a vývarem. Dusíme, až je maso téměř měkké. Zatím si nastrouháme chléb a ke konci jím zahustíme šťávu z masa.
Podáváme s chlebem nebo s houskovým knedlíkem, pivo také bodne.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,476x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Guláš na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist