Kuřecí prsíčka Alfrédo

Suroviny

4 ks kuřecích prsou
sůl
mletý pepř
olej
2 větší hrušky
100 ml hruškového džusu
150 g smetany ke šlehání
½ lžičky mletého badyánu

recept nemá fotografii

Postup

Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince, rozkrájíme je na osminky, podlijeme polovinou hruškového džusu a pod pokličkou udusíme do měkka. Rozmixujeme je, vylijeme na pánev nebo do kastrolu, přidáme zbytek džusu, mletý či tlučený badyán a smetanu ke šlehání a mícháme do zhoustnutí. Hustotu omáčky regulujeme také množstvím přidané smetany.
Kuřecí prsa lehce naklepeme (nejlépe přes fólii), osolíme a mírně opepříme a opečeme po obou stranách na oleji. Na talíři je polijeme omáčkou a ozdobíme třeba zavařenými jeřabinami jako na fotografii.

Poznámka:
Recept jsem našla v knížce Petra Novotného Ham a Mňam. Jako přílohu jsem použila bramborové placky z vařených brambor upečené na plechu v troubě (recept č. 144). Celé rodině to moc chutnalo, ty placky skoro nejvíce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,234x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí prsíčka Alfrédo


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist