Grilované vepřové s pepřovou omáčkou
Suroviny
4 plátky vepřové krkovice
1 stroužek česneku
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce bílého vína
špetka majoránky
špetka tymiánu
mletý pepř
zelená petrželka
Omáčka:
70 ml smetany
150 ml mléka
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce kečupu
1 lžíce worcesterské omáčky
drcený barevný pepř
sůl
Postup
Nejdříve si připravíme marinádu. Česnek oloupeme a prolisujeme, přidáme olej, sojovou omáčku, bílé víno, koření a zelenou petrželku. Promícháme. Maso opláchneme, osušíme a vložíme do ploché misky. Přelijeme marinádou, přikryjeme a necháme marinovat asi 3 hodiny. Poté maso vyjmeme z marinády, necháme dobře okapat a grilujeme z každé strany asi 6 minut. Hotové kotlety osolíme a podáváme se studenou pepřovou omáčkou.
Příprava omáčky:
Smetanu, mléko a zakysanou smetanu promícháme. Přidáme kečup, dochutíme drceným pepřem a podle potřeby osolíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,569x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Grilované vepřové s pepřovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!