Bylinková telecí pečeně v alobalu

Suroviny

750 g telecí pečeně
svazek pažitky
petrželová nať
čerstvá bazalka
snítka rozmarýnu
2 stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce olivového oleje

recept nemá fotografii

Postup

Telecí pečeni bez kostí (nejlépe v 1 kusu) vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Vody by mělo být asi tolik, aby bylo maso napůl potopeno. Snížíme příkone tepla a maso pomalu dusíme asi 60 minut (ale nevaříme).
Zatím si omyjeme a nakrájíme všechny zelené bylinky. Asi třetinu nakrájených bylinek odložíme, zbytek bylinek vložíme do misky, přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř, dvě lžíce olivového oleje a promícháme. Troubu předehřejeme na 150 stupňů C.
Připravíme si velký kus alobalu a položíme ho lesklou stranou nahoru. Maso vyjmeme z vody, osušíme a položíme na alobal. Ze všech stran ho potřeme olejem s bylinkami, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Potom alobal opatrně pootevřeme a ještě dalších 10 minut dopékáme. Hotovou telecí pečeni z trouby vytáhneme, alobal co nejdříve odstraníme a maso necháme vychladnout. Před podáváním ho posypeme zbytkem zelených bylinek.
Vhodná příloha: snad cokoliv kromě houskových knedlíků.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,476x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bylinková telecí pečeně v alobalu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist