Zapražená polévka

Suroviny

2 lžíce olivového oleje
2 lžíce hrubé mouky (i celozrnné)
1 mrkev
1 petržel
hrst jakýkoliv těstovin
1 lžíce majoránky
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme asi litr vývaru (nebo horké vody). V hrnci rozpálíme olivový olej a v okamžiku, kdy začně výrazně vonět, přidáme hrubě nastrouhanou mrkev a petržel a orestujeme. Poté přisypeme mouku, promícháme a opět restujeme. Jakmile mouka začíná zlátnout, přilijeme vývar, osolíme a okořeníme. Necháme asi 10 minut povařit a přidáme těstoviny. Můžeme použít jakýkoliv druh těstovin – většiny zbytky od jiného vaření. Větší druhy těstovin - špagety či makarony nalámeme. Polévku ještě asi 5 minut povaříme a odstavíme. Máme-li čerstvou majoránku, přidáme několik snítek do téměř hotové polévky (zvýrazní to chuť sušené majoránky).
Poznámka:
Polévky můžeme různě obměňovat, například přidat jemně nakrájený pórek.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,764x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapražená polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist