Ztracená játra

Suroviny

500 g vepřových jater
1 cibule
2 zelené paprikyz
4 rajčata
trochu oleje
marináda na játra:
4 lžíce oleje
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky mletého pepře
1 lžička mleté papriky
4 prolisované stroužky česneku

recept nemá fotografii

Postup

Játra očistíme, opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na středně velké kousky (asi 3 až 4 kousky na osobu). Vložíme je do připravené marinády a důkladně promícháme, aby se játra marinádou obalila (je jí poměrně málo). V marinádě je ponecháme asi půl hodiny.
Zatím si očistíme a nakrájíme cibuli, papriky a rajčata a připravíme si přílohu – nejlépe brambory v jakékoliv podobě. Na lžíci oleje orestujeme cibuli nakrájenou na plátky, poté přidáme papriky nakrájené na proužky a jakmile papriky trochu změknou, přidáme rajčata nakrájená na osminky. Mícháme jen lehce, aby se zelenina moc neporušila a restujeme také krátce – asi tak 4 minuty celkem. Hotovou směs mírněosolíme, dáme stranou ze zdroje tepla, ale udržujeme v teple.
Kousky jater rychle opečeme po obou stranách na oleji, mírně osolíme, upravíme na talíř a na ně navršíme připravenou zeleninovou směs.
Poznámka:
Klasici mohou použít místo zeleniny tatarku, kečup či obojí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,190x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ztracená játra


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist