Bylinkové plátky

Suroviny

4 vepřové (krůtí) plátky
1 cibule
1 lžíce kaparů
3 sterilované okurky
1 lžíce hořčice
trochu octa
2 lžíce zakysané smetany (nebo majolky)
směs čerstvých bylinek (libeček, pažitka, petrželka, majoránka...)
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Jako maso se hodí jak vepřová kýta, tak i krůtí prsa. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Na kostičky nakrájíme i kyselé okurky, kapary nasekáme. Opláchnuté a okapané bylinky také jemně nakrájíme.
Připravené plátky opečeme po obou stranách krátce na oleji, vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme jemně nasekanou cibuli a osmahneme ji, vmícháme hořčici, nasekané kapary, ocet, podlijeme několika lžícemi vody, promícháme a trochu povaříme. Nakonec vmícháme kostičky okurek, jemně nakrájené bylinky, zakysanou smetanu a trochu cukru. Tuto směs už jen prohřejeme a na talíři jí přelijeme opečené maso.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,222x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bylinkové plátky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist