Povidlový medovník

Suroviny

2 vejce
150 g moučkového cukru
150 g medu
150 g švestkových povidel
4 lžíce oleje
2 lžíce kakaa
½ lžičky strouhané citrónové kůry
1 ½ lžičky jedlé sody
300 ml mléka
500 g hladké mouky
100 g povidel na pomazání

Poleva:
50 g ztuženého tuku
50 g moučkového cukru
20 g kakaa
1 lžíce mléka
1 lžíce škrobové moučky (Maizeny)

recept nemá fotografii

Postup

Povidla utřeme s tekutým medem, přidáme cukr, vejce, olej, kakao, citrónovou kůru a mléko. Mouku prosijeme (nutné pro nakypření moučníku!), promícháme se sodou a přidáme ke směsi. Mícháme až vznikne řidší těsto. Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto do něj rovnoměrně rozetřeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů C. Upečeme a necháme vychladnout. Poté potřeme povidly a polijeme polevou.
Příprava polevy: V hrnečku nad párou rozpustíme tuk, přisypeme cukr, kakao a promícháme a nakonec přidáme mléko se škrobovou moučkou. Jakmile poleva začne houstnout, potřeme s ní povrch moučníku. Po ztuhnutí krájíme na kostky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,434x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Povidlový medovník


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist