Křenová omáčka s hovězím

Suroviny

600 g hovězího masa (zadní)
1 cibule
2 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
500 ml mléka
200 ml sladké smetany
3 lžíce hladké mouky
30 g másla
1 lžíce strouhaného křenu
10 mandlí
1 lžička cukru

recept nemá fotografii

Postup

Hovězí maso vložíme do osolené vařící vody, do které jsme přidali cibuli rozkrojenou na poloviny, pepř a nové koření. Pod pokličkou zvolna vaříme do měkka.
Zatím si na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Necháme zchladnout.Mandle oloupeme a jemně nastrouháme (nasekáme). Přidáme je se špetkou soli k mléku a mléko uvedeme do varu. Přisypeme jíšku, dobře promícháme a asi 2 minuty povaříme. Potom přidáme smetanu, lžíci nastrouhaného křenu a cukr. Promícháme a hned odstavíme.
Uvařené maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité smetanovou omáčkou. Ozdobit můžeme lístkem koriandru, zelené petrželky nebo několika plátky mandlí.
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, ale i vařené brambory.
Poznámky:
Vaření si můžeme zjednodušit použitím hotové jíšky, místo čerstvého křenu lze použít nakládaný (nejlépe smetanový křen). Ten jsem použila já při vaření a je ho třeba přidat alespoň 3 vrchovaté lžíce, aby měla omáčka trochu výraznější chuť.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,712x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Křenová omáčka s hovězím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist