Špalíčky z bůčku

Suroviny

500 g vepřového bůčku
500 g kysaného zelí
4 jalovčinky
drcený kmín
olej
sůl
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na špalíčky, osolíme a posypeme (dost) drceným kmínem. Pánev vytřeme olejem, rozpálíme a špalíky masa na ní opečeme.
Na dno pekáčku rozprostřeme zelí (šťávu zcedíme a dáme stranou), na zelí opečené maso a zalijeme zbylým tukem z pánve. Posypeme rozdrcenými jalovčinkami, pekáček přikryjeme a pečeme v troubě do měkka. Občas zkontrolujeme a případně trochu podlijeme teplou vodou. Ke konci pečení odkryjeme – maso zezlátne a vytvoří se mu kůrčička.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Poznámky:
Samozřejmě lze místo bůčku použít i jiné vepřové maso, třeba plecko či krkovičku. Zelí, zejména pokud je kyselejší, můžeme trochu přisladit v okamžiku, kdy ho dáváme do pekáčku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,287x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0.00 (počet: 1) 0.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Špalíčky z bůčku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist