Hrušky ve víně s krémem
Suroviny
4 hrušky
250 ml červeného vína
2 lžíce medu
1 kousek skořice
4 hřebíčky
125 g mascarpone
100 g bílého smetanového jogurtu
2 lžičky sekaných mandlí (ořechů)

Postup
Červené víno, med, celou skořici a hřebíček dáme do mělkého kastrolu, přikryjeme poklicí a na velmi mírném teple povaříme asi 5 minut. Hrušky rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a vložíme se do várky s červeným vínem. Opět přikryjeme poklicí a na mírném příkonu tepla je povaříme dalších 5 minut. Jednou je obrátíme. Potom hrušky vyjmeme a zbývající tekutinu svaříme na sirup.
Mascarpone smícháme s jogurtem. Ze sirupu odstraníme skořici a hřebíček. Hrušky rozdělíme na talíře a přelijeme sirupem. Na každou hrušku dáme kopeček krému a posypeme nasekanými mandlemi.
Poznámka:
Hrušky neloupeme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,473x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hrušky ve víně s krémem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!