Hrušky ve víně s krémem

Suroviny

4 hrušky
250 ml červeného vína
2 lžíce medu
1 kousek skořice
4 hřebíčky
125 g mascarpone
100 g bílého smetanového jogurtu
2 lžičky sekaných mandlí (ořechů)

recept nemá fotografii

Postup

Červené víno, med, celou skořici a hřebíček dáme do mělkého kastrolu, přikryjeme poklicí a na velmi mírném teple povaříme asi 5 minut. Hrušky rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a vložíme se do várky s červeným vínem. Opět přikryjeme poklicí a na mírném příkonu tepla je povaříme dalších 5 minut. Jednou je obrátíme. Potom hrušky vyjmeme a zbývající tekutinu svaříme na sirup.
Mascarpone smícháme s jogurtem. Ze sirupu odstraníme skořici a hřebíček. Hrušky rozdělíme na talíře a přelijeme sirupem. Na každou hrušku dáme kopeček krému a posypeme nasekanými mandlemi.
Poznámka:
Hrušky neloupeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,396x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hrušky ve víně s krémem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist