Polévková zelenina na zimu

Suroviny

5 velkých cibulí
4 stroužky česneku
1 kg mrkve
2 svazky petržele s natí
1 celer s natí
1 malá kapusta
1 střední květák
1/2 kostky tuku omega
2 polévkové lžíce soli

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli a česnek oloupeme, zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev, petržel a celer nastrouháme na nudličky. Pěkné části natí nakrájíme na menší kousky. Kapustu a květák také nakrájíme. Přidáme sůl a promícháme. Ve velkém kastrolu rozehřejeme tuk, dáme na ni zeleninu a dusíme. Můžeme malinko podlít, ale lepší je pilně míchat na mírném ohni. Zelenina pustí vodu sama. Když se objem zmenší asi o 1/3, sundáme z ohně a necháme vychladnout. Studené plníme do krabiček s víčkem a zamrazíme, nebo dáme do sklenic a sterilujeme. Na 1 litr polévky pak používáme asi 2 polévkové lžíce zeleniny. Zelenina je osolená jen mírně, takže polévku musíme ještě dosolit.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,805x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévková zelenina na zimu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist