Polévková zelenina na zimu

Suroviny

5 velkých cibulí
4 stroužky česneku
1 kg mrkve
2 svazky petržele s natí
1 celer s natí
1 malá kapusta
1 střední květák
1/2 kostky tuku omega
2 polévkové lžíce soli

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli a česnek oloupeme, zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev, petržel a celer nastrouháme na nudličky. Pěkné části natí nakrájíme na menší kousky. Kapustu a květák také nakrájíme. Přidáme sůl a promícháme. Ve velkém kastrolu rozehřejeme tuk, dáme na ni zeleninu a dusíme. Můžeme malinko podlít, ale lepší je pilně míchat na mírném ohni. Zelenina pustí vodu sama. Když se objem zmenší asi o 1/3, sundáme z ohně a necháme vychladnout. Studené plníme do krabiček s víčkem a zamrazíme, nebo dáme do sklenic a sterilujeme. Na 1 litr polévky pak používáme asi 2 polévkové lžíce zeleniny. Zelenina je osolená jen mírně, takže polévku musíme ještě dosolit.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 030x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévková zelenina na zimu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist