Koláčky Figaro

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
60 g tuku
40 g tekutého medu
1 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce zakysané smetany

Náplň:
4 lžíce pomerančové zavařeniny
3 lžíce nasekaných lískových ořechů

Na potření:
1 žloutek
1 lžíce zakysané smetanylžíce mandlových lupínků

recept nemá fotografii

Postup

Ze surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto a uložíme ho do chladna odpočinout. Zatím si připravíme náplň smícháním zavařeniny a lískových ořechů.

Z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát a vykrajujeme z něj kolečka. Na polovinu koleček dáme do středu trochu náplně, překryjeme druhým kolečkem a na kraji přitiskneme. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme žloutkem rozmíchaným se zakysanou smetanou a ozdobíme plátky mandlí.

Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě.
Poznámka:
Zavařeninu můžeme použít i meruňkovou, oříšky vlašské.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,652x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Koláčky Figaro


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist