Věnečky s oříškovou vrstvou

Suroviny

150 g hladké mouky
80 g škrobové moučky
100 g tuku
60 g moučkového cukru
1 vejce
citrónová šťáva
2 lžíce zakysané smetany

Oříšková vrstva:
80 g strouhaných ořechů
80 g moučkového cukru
1 bílek

recept nemá fotografii

Postup

Mouku prosijeme, přidáme škrobovou moučku, změklý tuk, cukr, vejce, citrónovou šťávu a zakysanou smetanu. Vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladnu odpočinout.
Z těsta vyválíme plát na sílu asi 5 mm a za pomoci většího a menšího kolečka vykrajujeme věnečky. Přeneseme je na plech, potřeme ořechovou hmotou a zvolna pečeme v předehřáté troubě.
Ořechovou hmotu připravíme smícháním cukru s bílkem a ořechy.
Poznámka:
Použijeme-li dvojnásobné množství surovin na těsto, můžeme dělat věnečky slepované. Těsto pak vyválíme tenčí (asi 3 mm) a ořechovou hmotou potřeme jen polovinu koleček. Slepujeme zavařeninou nebo nutelou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,027x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Věnečky s oříškovou vrstvou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist