Marocký salát

Suroviny

1 římský salát
3 mladé mrkve
1-2 pomeranče
hrst rozinek (datlí)
1 lžíce mandlových lupínků na posypání
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce (hnědého) cukru
½ lžičky soli

recept nemá fotografii

Postup

Olivový olej, citrónovou šťávu, cukr a sůl vyšleháme v misce metlou, až vznikne relativně hustá zálivka na salát. Cukr a sůl se musí úplně rozpustit.
Římský (ale třeba i ledový) salát nakrájíme na širší proužky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Rozinky propláchneme, ale můžeme použít i datle (ty trochu pokrájíme). Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky, které také oloupeme a pokrájíme. Všechny tyto suroviny lehce promícháme, zalijeme připraveným dresinkem a ještě jednou lehce promícháme. Necháme asi hodinu v chladnu.
Před podáváním posypeme plátky mandlí, které jsme nasucho trochu opražili na pánvičce.
Poznámka:
Tento salát je skladbou surovin vhodný právě pro toto podzimní období, vyzkoušejte ho a najdětě si „své“ optimální množství jednotlivých surovin.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,475x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Marocký salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist