Voňavá vepřová pečeně

Suroviny

500 g vepřové pečeně bez kostí
100 g uzené slaniny
2 velké cibule
trochu rumu
vývar nebo voda na podlití
chilli papričky
hřebíček
provensálské koření
sůl
olej

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové maso opláchneme, dobře osušíme a na povrchu úhlopříčně ostrým nožem několikrát nařízneme do hloubky skoro jeden centimetr. Osolíme – sůl důkladně vetřeme do zářezů.Do každého průsečíku zářezů vpíchneme hřebíček, do zářezů vmáčkneme celé chilli papričky. Maso vložíme do pekáčku, pokapeme rumem, posypeme provensálským kořením, pekáček zakryjeme potravinářskou fólií a uložíme přes noc do chladna.
Druhý den přidáme do pekáčku pokrájenou uzenou slaninu a cibuli, maso podlijeme trochou vody nebo vývaru, pokapeme olejem, pekáček přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté asi na 170 stupňů C. Pečeme zhruba 40 minut, potom pekáč odkryjeme a dopečeme. Během pečení poléváme vypečenou šťávou, v případě potřeby podlijeme vodou.
Hotovou pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem nebo s čerstvým chlebem.Poznámka:V praxi se mi osvědčila i kombinace s bramoborovým knedlíkem a červeným zelím.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,316x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Voňavá vepřová pečeně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist