Paví oka

Suroviny

200 g hladké mouky
150 g tuku (Rama)
100 g měkkého tvarohu
50 g moučkového cukru
50 g mletých ořechů
1 vejce
1/2 čokolády na vaření
1 lžíce ztuženého tuku
plátky kokosu na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Z prosáté mouky, tuku, tvarohu, cukru, mletých ořechů a vejce vypracujeme rukama těsto a necháme hodinu v chladnu odležet (ne déle). Poté na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát a formičkou vykrajujeme oválky, ve kterých ještě vykrojíme kolečko k jedné straně. Upečeme na plechu lehce vytřeném tukem (nebo plech vyložíme papírem na pečení). Pečeme asi při 180 stupních C. Necháme na plechu vychladnout.
V kastrolku nad párou necháme rozpustit čokoládu se ztuženým tukem (množství tuku regulujeme podle hustoty čokolády). Sušenky namáčíme vrchní stranou do čokolády a povrch ozdobíme. Můžeme použít plátky kokosu, ale i nasekané ořechy, citronát apod.
Poznámka:
Cukroví je to lehké, mírně křupavé, s menším množstvím tuku a cukru.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,547x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Paví oka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist