Kachna po burgundsku

Suroviny

kachna (do 2 kg)
kachní játra
sůl
oregano
bazalka
½ l červeného vína
2 lžíce koňaku
2 cibule
100 g žampionů
lžička hladké mouky
200 ml (drůbežího) vývaru
citrónová šťáva

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu očistíme, osolíme uvnitř i na povrchu a vnitřek navíc „vytřeme“ oreganem a bazalkou. Přelijeme vínem a koňakem a takto upravenou kachnu necháme v chladnu odležet do druhého dne.
Druhý den kachnu předáme do pekáče, podlijeme pouze částí vína, přidáme hrubě nasekanou cibuli, pekáč přikryjeme a kachnu dusíme v troubě do měkka. Podle potřeby podléváme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, kachní játra pokrájíme na kousky. Upečenou kachnu vyjmeme, rozporcujeme a udržujeme v teple. Část šťávy z pod kachny přecedíme a udusíme v ní játra a nakrájené žampiony. Druhou část šťávy necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme ji a rozředíme vývarem a zbylým vínem s koňakem. Přidáme žampiony s játry, dochutíme citrónovou š'távou a potom do štávy vrátíme naporcovanou kachnu.
Podáváme s bramborovými knedlíky nebo s kroketami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,632x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 1.00 (počet: 1) 1.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna po burgundsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist