Srnčí na víně

Suroviny

750 g srnčí kýty nebo plece
150 g slaniny
50 g másla
špetka drceného jalovce
2 lžíce oleje
2 cibule
300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer,petržel)
1 lžíce octa
1 citrón
2 lžičky koření na divočinu
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
¼ l červeného vína (frankovka, vavřinec)
1 lžíce švestkových povidel
brusinkový kompot

recept nemá fotografii

Postup

Maso pečlivě odblaníme a protkneme hranolky uzené slaniny. Posypeme ho drceným jalovce, polijeme rozpuštěným máslem a necháme alespoň den v chladnu odležet.
Druhý den maso osolíme a prudce opečeme na oleji ze všech stran. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a i tu necháme trochu opéct. Zastříkneme octem, podlijeme vývarem a částí vína. Přidáme divoké koření a na plátky nakrájený citrón. Přikryjeme, vložíme do trouby a za občasného podlévání pečeme až je maso měkké. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou z másla a hladké mouky, přidáme povidla a rozmícháme. Podle potřeby rozředíme vínem. Omáčku dobře provaříme a procedíme. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme. Omáčkou poléváme nakrájené porce masa, vhodnou přílohou jsou knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,991x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist