Kachna s ananasem
Suroviny
Kachna (1,8 kg)
1 čerstvý ananas
20 g česneku
1 citron
40 g oleje
100 ml bílého vína
20 g moučkového cukru
1 lžička solamylu
mletý zázvor
kari koření
sůl
Postup
Kachnu očištíme, opláchneme, necháme okapat a rozsekáme na porce a částečně odstraníme i kosti a přebytečný tuk. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí, zázvorem, kari kořením, citrónovou šťávou a trochou oleje. Vznikne pasta, kterou vetřeme do kachních porcí, maso propícháme ještě vidličkou. Takto upravené maso necháme odležet nejméně do druhého dne v chladnu.
Čerstvý ananas oloupeme, vnitřní tuhou část pokrájíme a dáme na dno pekáče vytřeného olejem. Přilijeme bílé víno. Navrch naskládáme porce kachny, pekáč přikryjeme a dáme kachnu péct do rozpálené trouby. Běheme pečení porce otáčíme a poléváme výpekem. Těsně před koncem poprášíme masou moučkovým cukrem, odstraníme pokličku a necháme dopéct do zlatova.
Maso vyjmeme a uchováme v teple, zbylou šťávu zahustíme trochou škrobu rozmíchanou ve lžíci studené vody. Do štávy nakrájíme zbývající ananas, vrátíme zpět porce kachny a dáme společně ještě na chvíli do trouby prohřát.
Podáváme se slavnostněji upravenou rýží (například rozinkovou nebo oříškovou).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,041x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kachna s ananasem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!