Kachna s ananasem

Suroviny

Kachna (1,8 kg)
1 čerstvý ananas
20 g česneku
1 citron
40 g oleje
100 ml bílého vína
20 g moučkového cukru
1 lžička solamylu
mletý zázvor
kari koření
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu očištíme, opláchneme, necháme okapat a rozsekáme na porce a částečně odstraníme i kosti a přebytečný tuk. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí, zázvorem, kari kořením, citrónovou šťávou a trochou oleje. Vznikne pasta, kterou vetřeme do kachních porcí, maso propícháme ještě vidličkou. Takto upravené maso necháme odležet nejméně do druhého dne v chladnu.
Čerstvý ananas oloupeme, vnitřní tuhou část pokrájíme a dáme na dno pekáče vytřeného olejem. Přilijeme bílé víno. Navrch naskládáme porce kachny, pekáč přikryjeme a dáme kachnu péct do rozpálené trouby. Běheme pečení porce otáčíme a poléváme výpekem. Těsně před koncem poprášíme masou moučkovým cukrem, odstraníme pokličku a necháme dopéct do zlatova.
Maso vyjmeme a uchováme v teple, zbylou šťávu zahustíme trochou škrobu rozmíchanou ve lžíci studené vody. Do štávy nakrájíme zbývající ananas, vrátíme zpět porce kachny a dáme společně ještě na chvíli do trouby prohřát.
Podáváme se slavnostněji upravenou rýží (například rozinkovou nebo oříškovou).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,041x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna s ananasem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist