Kachna s ananasem

Suroviny

Kachna (1,8 kg)
1 čerstvý ananas
20 g česneku
1 citron
40 g oleje
100 ml bílého vína
20 g moučkového cukru
1 lžička solamylu
mletý zázvor
kari koření
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu očištíme, opláchneme, necháme okapat a rozsekáme na porce a částečně odstraníme i kosti a přebytečný tuk. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí, zázvorem, kari kořením, citrónovou šťávou a trochou oleje. Vznikne pasta, kterou vetřeme do kachních porcí, maso propícháme ještě vidličkou. Takto upravené maso necháme odležet nejméně do druhého dne v chladnu.
Čerstvý ananas oloupeme, vnitřní tuhou část pokrájíme a dáme na dno pekáče vytřeného olejem. Přilijeme bílé víno. Navrch naskládáme porce kachny, pekáč přikryjeme a dáme kachnu péct do rozpálené trouby. Běheme pečení porce otáčíme a poléváme výpekem. Těsně před koncem poprášíme masou moučkovým cukrem, odstraníme pokličku a necháme dopéct do zlatova.
Maso vyjmeme a uchováme v teple, zbylou šťávu zahustíme trochou škrobu rozmíchanou ve lžíci studené vody. Do štávy nakrájíme zbývající ananas, vrátíme zpět porce kachny a dáme společně ještě na chvíli do trouby prohřát.
Podáváme se slavnostněji upravenou rýží (například rozinkovou nebo oříškovou).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,806x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna s ananasem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist