Kapusta dušená s vepřovým
Suroviny
1 hlávka kapusty
500 g vepřového masa na guláš
2 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
majoránka
4 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky

Postup
Očištěnou kapustu zbavýme tuhých žeber a nakrájíme na širší nudličky. Maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo a na něm opečeme kostky masa. Přidáme na plátky nakrájený česnek a promícháme. Hned přidáme nudličky kapusty, okořeníme, zalijeme vývarem nebo teplou vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme, až je vše měkké. Podle potřeby podléváme. Hladkou mouku rozmícháme v hrnečku v trošce vody, ke konci dušení přidáme k masu s kapustou a zlehka promícháme. Necháme asi 5 minut provařit.
Podáváme s bramborem, případně s bramborovým knedlíkem nebo s noky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,277x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapusta dušená s vepřovým
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!