Znojemský vepřový závitek

Suroviny

4 větší plátky vepřové kýty
4 plátky játrové paštiky (asi 100 g)
8 kyselých okurek
1 cibule
2 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
hladká mouka

recept nemá fotografii

Postup

Plátky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek paštiky a jednu okurku. Závitek zavineme, upevníme jehlami na závitky (nebo zavážeme pevnou nití) a obalíme v hladké mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. V kastrolu na sádle osmahneme cibuli, vložíme závitky a po všech stranách opečeme. Poté mírně podlijeme (teplou vodou, vývarem), kastrol přikryjeme pokličkou a na mírném příkonu závitky dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme a závitky obracíme, aby se nepřichytily.
Když je maso měkké, přidáme do šťávy na plátky nakrájené zbylé kyselé okurky a ještě krátce podusíme. Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.
Poznámka:
Mírně upravená česká klasika, ale může vám přijít k chuti.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,421x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Znojemský vepřový závitek


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist