Znojemský vepřový závitek
Suroviny
4 větší plátky vepřové kýty
4 plátky játrové paštiky (asi 100 g)
8 kyselých okurek
1 cibule
2 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
hladká mouka
Postup
Plátky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek paštiky a jednu okurku. Závitek zavineme, upevníme jehlami na závitky (nebo zavážeme pevnou nití) a obalíme v hladké mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. V kastrolu na sádle osmahneme cibuli, vložíme závitky a po všech stranách opečeme. Poté mírně podlijeme (teplou vodou, vývarem), kastrol přikryjeme pokličkou a na mírném příkonu závitky dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme a závitky obracíme, aby se nepřichytily.
Když je maso měkké, přidáme do šťávy na plátky nakrájené zbylé kyselé okurky a ještě krátce podusíme. Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.
Poznámka:
Mírně upravená česká klasika, ale může vám přijít k chuti.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,603x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Znojemský vepřový závitek
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!