Znojemský vepřový závitek

Suroviny

4 větší plátky vepřové kýty
4 plátky játrové paštiky (asi 100 g)
8 kyselých okurek
1 cibule
2 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
hladká mouka

recept nemá fotografii

Postup

Plátky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek paštiky a jednu okurku. Závitek zavineme, upevníme jehlami na závitky (nebo zavážeme pevnou nití) a obalíme v hladké mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. V kastrolu na sádle osmahneme cibuli, vložíme závitky a po všech stranách opečeme. Poté mírně podlijeme (teplou vodou, vývarem), kastrol přikryjeme pokličkou a na mírném příkonu závitky dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme a závitky obracíme, aby se nepřichytily.
Když je maso měkké, přidáme do šťávy na plátky nakrájené zbylé kyselé okurky a ještě krátce podusíme. Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.
Poznámka:
Mírně upravená česká klasika, ale může vám přijít k chuti.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,603x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Znojemský vepřový závitek


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist