Kefírová bábovka

Suroviny

350 g polohrubé mouky
300 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
500 ml kefíru
100 ml oleje
špetka soli
2 lžičky jedlé sody
2 lžíce kakaa

recept nemá fotografii

Postup

Mouku promícháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a jedlou sodou. Do misky dáme kefír, olej a přidáme sypkou směs. Vařečkou promícháme do hladka. Asi třetinu těsta dáme stranou a do ní zamícháme kakao.
Formu na bábovku vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nejdříve na dno nalilejeme trochu tmavého těsta, potom světlé těsto a nakonec zbytek tmavého těsta. Těsto v bábovce můžeme ještě „projet“ spirálovitě vidličkou, bábovka potom bude mít zajímavější barevný vzorek. Bábovku vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů C a trpělivě pečeme asi 50 minut. Poté zkontrolujeme, pokud se trochu odděluje od krajů, ověříme si, zda je upečená, ještě vpíchnutím špejle.
Hotovou bábovku vyjmeme z trouby, ale necháme ještě chvíli ve formě zchladnout. Teprve, když je vlahá, tak ji vyklopíme. Můžeme ji ozdobit nějakou polevou, ale stačí pouze pocukrovat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,042x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kefírová bábovka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist