Kefírová bábovka

Suroviny

350 g polohrubé mouky
300 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
500 ml kefíru
100 ml oleje
špetka soli
2 lžičky jedlé sody
2 lžíce kakaa

recept nemá fotografii

Postup

Mouku promícháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a jedlou sodou. Do misky dáme kefír, olej a přidáme sypkou směs. Vařečkou promícháme do hladka. Asi třetinu těsta dáme stranou a do ní zamícháme kakao.
Formu na bábovku vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nejdříve na dno nalilejeme trochu tmavého těsta, potom světlé těsto a nakonec zbytek tmavého těsta. Těsto v bábovce můžeme ještě „projet“ spirálovitě vidličkou, bábovka potom bude mít zajímavější barevný vzorek. Bábovku vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů C a trpělivě pečeme asi 50 minut. Poté zkontrolujeme, pokud se trochu odděluje od krajů, ověříme si, zda je upečená, ještě vpíchnutím špejle.
Hotovou bábovku vyjmeme z trouby, ale necháme ještě chvíli ve formě zchladnout. Teprve, když je vlahá, tak ji vyklopíme. Můžeme ji ozdobit nějakou polevou, ale stačí pouze pocukrovat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,753x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kefírová bábovka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist