Tokajský guláš
Suroviny
500 g vepřového masa (plecko)
3 rajčata
1-2 zelené papriky
500 g kysaného zelí
sůl
mletá paprika
mletý pepř
1 zakysaná smetana
1 lžíce oleje (sádla)
Postup
Nejdříve si připravíme a nakrájíme všechny suroviny. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a nakrájíme na osminky. Z paprik odstraníme jádřinec, omyjeme je a nakrájíme na proužky.
V kastrolu rozpálíme tuk, orestujeme na něm nakrájenou papriku, přidáme kostky masa a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajčata, podle potřeby podlijeme a dusíme na mírném příkonu pod pokličkou. Když je maso poloměkké, přidáme kysané zelí a mletou červenou papriku. Promícháme a dusíme do měkka. Nakonec za stálého míchání přidáme zakysanou smetanu, podle potřeby dosolíme a necháme pouze chvíli společně prohřát.
Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo s chlebem.
Poznámka:
Vepřové maso můžeme nahradit i krůtím.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,727x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Tokajský guláš
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!