Tokajský guláš

Suroviny

500 g vepřového masa (plecko)
3 rajčata
1-2 zelené papriky
500 g kysaného zelí
sůl
mletá paprika
mletý pepř
1 zakysaná smetana
1 lžíce oleje (sádla)

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme a nakrájíme všechny suroviny. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a nakrájíme na osminky. Z paprik odstraníme jádřinec, omyjeme je a nakrájíme na proužky.
V kastrolu rozpálíme tuk, orestujeme na něm nakrájenou papriku, přidáme kostky masa a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajčata, podle potřeby podlijeme a dusíme na mírném příkonu pod pokličkou. Když je maso poloměkké, přidáme kysané zelí a mletou červenou papriku. Promícháme a dusíme do měkka. Nakonec za stálého míchání přidáme zakysanou smetanu, podle potřeby dosolíme a necháme pouze chvíli společně prohřát.
Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo s chlebem.
Poznámka:
Vepřové maso můžeme nahradit i krůtím.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,535x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tokajský guláš


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist