Tokajský guláš

Suroviny

500 g vepřového masa (plecko)
3 rajčata
1-2 zelené papriky
500 g kysaného zelí
sůl
mletá paprika
mletý pepř
1 zakysaná smetana
1 lžíce oleje (sádla)

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme a nakrájíme všechny suroviny. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a nakrájíme na osminky. Z paprik odstraníme jádřinec, omyjeme je a nakrájíme na proužky.
V kastrolu rozpálíme tuk, orestujeme na něm nakrájenou papriku, přidáme kostky masa a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajčata, podle potřeby podlijeme a dusíme na mírném příkonu pod pokličkou. Když je maso poloměkké, přidáme kysané zelí a mletou červenou papriku. Promícháme a dusíme do měkka. Nakonec za stálého míchání přidáme zakysanou smetanu, podle potřeby dosolíme a necháme pouze chvíli společně prohřát.
Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo s chlebem.
Poznámka:
Vepřové maso můžeme nahradit i krůtím.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,727x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tokajský guláš


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist