Kuře s pivem
Suroviny
1 kuře
3 cibule
100 g másla
200 ml svétlého piva
3 lžic rajčatového protlaku
1,5 lžíce vinného octa
3 lžíce smetany
sůl
celý pepř

Postup
Kuře opláchneme, osušíme a rozporcujeme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme trochu oleje a porce kuřete na něm osmažíme po všech stranách. Osolíme, přidáme několik zrnek pepře a přisypeme tři nadrobno posekané cibule. Podlijeme teplou vodou (asi půl skleničky) a pod pokličkou dusíme asi 15 minut za malého příkonu tepla.
Pivo smícháme s kečupem a octem a přidáme k masu. Pokračujeme v dušení asi dalších 30 minut, dokud maso není měkké. Na konec odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme smetanu. Můžeme použít i zakysanou.
Vhodná příloha: bageta, těstoviny, rýže
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,449x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuře s pivem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!