Vepřové plátky po maďarsku

Suroviny

4-5 plátků z vepřové kýty
1 cibule
1 zelená paprika
kelímek zakysané smetany
3 lžíce oleje (sádla)
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce kečupu
1 lžička sladké papriky
sůl
200 ml vývaru

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové plátky na okrajích na několika místech nakrojíme, opláchneme a osušíme. Osolíme a na rozpáleném oleji rychle opečeme z obou stran. Vyjmeme z nádoby a zbylém tuku orestujeme nakrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přidáme mouku, promícháme a orestujeme společně. K tomu přidáme lžičku červené papriky, kečup (nebo rajský protlak), mírně zalijeme vývarem a promícháme. Vrátíme zpět maso, podle potřeby ještě trochu podlijeme, zmírníme příkon tepla a maso dusíme pod pokličkou.
Když je měkké, přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku a vmícháme zakysanou smetanu. Necháme společně jen prohřát a odstavíme. Podle potřeby přisolíme.
Podáváme s rýží, knedlíky, těstovinami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,257x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové plátky po maďarsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist