Srnčí hřbet s broskemi a ořechy

Suroviny

Těsto:
5 vajec
100 g moučkového cukru
120 g mletých ořechů
1 lžíce kakaa
Náplň:
100 g másla
100 g mletých ořechů
100 g moučkového cukru
100 ml mléka
300 g kompotovaných broskví
meruňkový džem
Poleva:
100 g čokolády
100 g másla

recept nemá fotografii

Postup

Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme mleté ořechy, kakao a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Formu na srnčí hřbet vytřeme pečlivě tukem, vysypeme hrubou moukou a připravené těsto do ní nalijeme. Rozetřeme rovnoměrně až ke krajům a formu vložíme do mírně vyhřáté trouby a upečeme.
Po chvíli upečený hřbet vyklopíme opatrně na mřížku a necháme vychladnout. Zatím si připravíme ořechovou náplň. Mleté ořechy spaříme horkým mlékem, promícháme a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a potom do něj po částech vmícháme ořechovou hmotu. Broskve vyjmeme z nálevu a necháme odkapat. Korpus rozřízneme podélně, spodní část potřeme meruňkovým džemem a poklademe na kousky pokrájenými kompotovanými broskvemi. Řeznou plochu vrchní části potřeme rovnoměrně ořechovou hmotou a obě části spojíme (a přitiskneme). Srnčí hřbet polijeme čokoládovou polevou (máslo rozpustíme, přidáme nalámanou čokoládu a rozmícháme do hladka).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,044x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí hřbet s broskemi a ořechy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist