Srnčí hřbet s broskemi a ořechy

Suroviny

Těsto:
5 vajec
100 g moučkového cukru
120 g mletých ořechů
1 lžíce kakaa
Náplň:
100 g másla
100 g mletých ořechů
100 g moučkového cukru
100 ml mléka
300 g kompotovaných broskví
meruňkový džem
Poleva:
100 g čokolády
100 g másla

recept nemá fotografii

Postup

Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme mleté ořechy, kakao a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Formu na srnčí hřbet vytřeme pečlivě tukem, vysypeme hrubou moukou a připravené těsto do ní nalijeme. Rozetřeme rovnoměrně až ke krajům a formu vložíme do mírně vyhřáté trouby a upečeme.
Po chvíli upečený hřbet vyklopíme opatrně na mřížku a necháme vychladnout. Zatím si připravíme ořechovou náplň. Mleté ořechy spaříme horkým mlékem, promícháme a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a potom do něj po částech vmícháme ořechovou hmotu. Broskve vyjmeme z nálevu a necháme odkapat. Korpus rozřízneme podélně, spodní část potřeme meruňkovým džemem a poklademe na kousky pokrájenými kompotovanými broskvemi. Řeznou plochu vrchní části potřeme rovnoměrně ořechovou hmotou a obě části spojíme (a přitiskneme). Srnčí hřbet polijeme čokoládovou polevou (máslo rozpustíme, přidáme nalámanou čokoládu a rozmícháme do hladka).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 201x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí hřbet s broskemi a ořechy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist