Kompletně citrónová bábovka

Suroviny

Těsto:
5 vajec
200 g moučkového cukru
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 ½ citrónu
200 g hladké mouky
1 pudinkový prášek s citrónovou příchutí
½ prášku do pečiva
½ sklenice vody
Poleva:
200 g moučkového cukru
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce vařící vody
1 lžička oleje

recept nemá fotografii

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr a postupně jeden žloutek za druhým. Do dobře vyšlehané hmoty přidáme citrónovou š'távu, vodu a potom mouku promíchanou s práškem do pečiva a s pudinkovým práškem. Nakonec vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru. Těsto nalijeme do formy na bábovku, kterou jsme vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi při 170 stupních C.
Upečenou bábovku vyklopíme z formy na mřížku a necháme zchladnout. Poté ji polijeme citrónovou polevou. Na vrchu můžeme ozdobit spirálkami citrónové kůry nebo kousky kandované citrónové nebo pomerančové kůry.
Příprava polevy: moučkový cukr zalijeme horkou vodou, přidáme citrónovou šťávu, olej a umícháme hustou a lesklou polevu.
Poznámka:
Inciativně jsem zkusila bábovku vylepšit sušenými brusinkami. Bohužel při pečení klesly na dno bábovkové formy, a tak výsledek je trochu kropenatá bábovka.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,434x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kompletně citrónová bábovka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist