Svíčková na červeném víně

Suroviny

1 pórek
2 karotky
100 g celeru
1 cibule
4 plátky svíčkové po 150 g
sůl
mletý černý pepř
mletá červená paprika
5 - 6 lžic oleje
1 lžička hladké mouky
125 ml masového vývaru (instant) nebo vody
půl skleničky červeného vína

recept nemá fotografii

Postup

Pórek nakrájíme na nudličky a necháme okapat na sítu. Karotku oloupeme a nakrájíme na hranolky. Celer oloupeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli očistíme a nakrájíme na osminky. Svíčkovou opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Na pánvi ohřejeme 2 lžíce oleje, přidáme zeleninu a podusíme. Zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme vývarem, který jsme připravili podle návodu na obalu. Podle potřeby osolíme, opepříme, přikryjeme a dusíme 15 minut. Mezitím na druhé pánvi rozpálíme zbylý olej, řízky na něm z každé strany osmažíme. Vypečený tuk rozředíme červeným vínem a spolu s masem ho přidáme k zelenině.
Doporučujeme podávat s vařenými brambory omaštěnými máslem a posypané petrželovou natí, zapíjet červeným vínem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,542x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.50 (počet: 2) 9.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Svíčková na červeném víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist