Tuňákový salát s cizrnou
Suroviny
1 konzerva sterilované cizrny
1 konzerva tuňáka (kousky)
rajčata (i cherry)
ředkvičky
červená cibule
různé druhy listových salátů
citrón
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
čerstvá bazalka

Postup
V misce smícháme dvě lžíce olivového oleje, dvě lžíce citrónové šťávy, sůl a čerstvě mletý pepř. Přidáme nakrájená rajčata, cizrnu, pokrájené ředkvičky a červenou cibuli a samozřejmě kousky tuňáka. Promícháme a uložíme na chvíli do ledničky.
Zatím si omyjeme listové saláty, necháme je okapat a listy rozložíme na dno talířů nebo salátových misek. Na to navršíme vychlazenou směs a vše posypeme nasekanou čerstvou bazalkou.
Podáváme s pečivem.
Poznámky:
Máte chuť na dobrý salát v předjaří a chybí vám některá ze surovin Nezoufejte a nahrazujte. Čerstvou bazalku můžete nahradit mraženou, směs listových salátů třeba natrhanými kousky ledového salátu. Červenou cibuli nahradíte bílou. Jen ty dvě konzervy ničím nenahrazujte. Sterilovanou cizrnu koupíte v každém větším obchodě, stačí trochu hledat....
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,617x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Tuňákový salát s cizrnou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!