Tuňákový salát s cizrnou

Suroviny

1 konzerva sterilované cizrny
1 konzerva tuňáka (kousky)
rajčata (i cherry)
ředkvičky
červená cibule
různé druhy listových salátů
citrón
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
čerstvá bazalka

recept nemá fotografii

Postup

V misce smícháme dvě lžíce olivového oleje, dvě lžíce citrónové šťávy, sůl a čerstvě mletý pepř. Přidáme nakrájená rajčata, cizrnu, pokrájené ředkvičky a červenou cibuli a samozřejmě kousky tuňáka. Promícháme a uložíme na chvíli do ledničky.
Zatím si omyjeme listové saláty, necháme je okapat a listy rozložíme na dno talířů nebo salátových misek. Na to navršíme vychlazenou směs a vše posypeme nasekanou čerstvou bazalkou.
Podáváme s pečivem.
Poznámky:
Máte chuť na dobrý salát v předjaří a chybí vám některá ze surovin Nezoufejte a nahrazujte. Čerstvou bazalku můžete nahradit mraženou, směs listových salátů třeba natrhanými kousky ledového salátu. Červenou cibuli nahradíte bílou. Jen ty dvě konzervy ničím nenahrazujte. Sterilovanou cizrnu koupíte v každém větším obchodě, stačí trochu hledat....

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,389x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tuňákový salát s cizrnou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist