Brusinkový králík

Suroviny

4 porce králičího masa
1 lžička cukru
2 mrkve
1 pórek (bílá část)
2 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce brusinek
1 citron
1 lžíce sušené šalvěje

recept nemá fotografii

Postup

Použijeme buď králičí stehna, nebo pokud máme celého králíka, tak ho rozdělíme na porce. Opláchnuté a osušené maso potřeme solí, prolisovaným česnekem brusinkami. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, cibuli na plátky. V kastrolu rozpálíme máslo, na něm orestujeme kolečka mrkve, přidáme pórek a cibuli a ještě znovu orestujeme . Do tohoto základu vložíme připravené porce králičího masa, posypeme šalvějí, nastrouhanou citrónovou kůrou a pokapeme asi lžící citrónové šťávy. Vše mírně podlijeme (vodou, vývarem), přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka.
Šťávu necedíme ani nemixujeme. Podáváme s těstovinami nebo s bramborem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,619x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brusinkový králík


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist