Brusinkový králík

Suroviny

4 porce králičího masa
1 lžička cukru
2 mrkve
1 pórek (bílá část)
2 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce brusinek
1 citron
1 lžíce sušené šalvěje

recept nemá fotografii

Postup

Použijeme buď králičí stehna, nebo pokud máme celého králíka, tak ho rozdělíme na porce. Opláchnuté a osušené maso potřeme solí, prolisovaným česnekem brusinkami. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, cibuli na plátky. V kastrolu rozpálíme máslo, na něm orestujeme kolečka mrkve, přidáme pórek a cibuli a ještě znovu orestujeme . Do tohoto základu vložíme připravené porce králičího masa, posypeme šalvějí, nastrouhanou citrónovou kůrou a pokapeme asi lžící citrónové šťávy. Vše mírně podlijeme (vodou, vývarem), přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka.
Šťávu necedíme ani nemixujeme. Podáváme s těstovinami nebo s bramborem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,442x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brusinkový králík


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist