Brusinkový králík
Suroviny
4 porce králičího masa
1 lžička cukru
2 mrkve
1 pórek (bílá část)
2 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce brusinek
1 citron
1 lžíce sušené šalvěje
Postup
Použijeme buď králičí stehna, nebo pokud máme celého králíka, tak ho rozdělíme na porce. Opláchnuté a osušené maso potřeme solí, prolisovaným česnekem brusinkami. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, cibuli na plátky. V kastrolu rozpálíme máslo, na něm orestujeme kolečka mrkve, přidáme pórek a cibuli a ještě znovu orestujeme . Do tohoto základu vložíme připravené porce králičího masa, posypeme šalvějí, nastrouhanou citrónovou kůrou a pokapeme asi lžící citrónové šťávy. Vše mírně podlijeme (vodou, vývarem), přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka.
Šťávu necedíme ani nemixujeme. Podáváme s těstovinami nebo s bramborem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,619x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Brusinkový králík
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!