Cibulová od Marušky

Suroviny

1 velká nebo 2 střední cibule
4 lžíce tuku
2 lžíce hladké mouky (celozrnné)
2 rohlíky
zelená petrželka
sůl
mletý pepř
1 lžička mleté sladké papriky

recept nemá fotografii

Postup

Dáme si vařit osolenou vodu na polévku (asi 1 litr,polévky budou 4 porce). Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a ty nakrájíme na plátky. Na pánvi si rozpustíme polovinu tuku a opečeme na něm na kostičky nakrájené rohlíky. Dáme stranou. Na stejné pánvi rozpustíme druhou část tuku (máslo, sádlo) a na něm osmažíme cibuli. Když začíná zlátnout, přidáme mouku (celozrnná je do této polévky opravdu vynikající, ale dá se použít i normální hladká mouka), promícháme a společně restujeme. Nakonec přidáme lžičku papriky, promícháme a rychle odstavíme. Paprikovou cibulovou jíšku rozmícháme do vody na polévku a při mírném příkonu tepla vaříme asi 15 minut. Polévku dochutíme solí (cibule má nasládlou chuť, musíme solit trochu více než obvykle) a mletým pepřem. Kdo chce, může pomocí ponorného mixéru rozmixovat. Nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku. Na talíři posypeme opečenou houskou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,414x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Cibulová od Marušky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist