Výborný krémeš

Suroviny

400 g listového těsta (1 balení)

l.krém:
800 ml mléka
2 žloutky
2 vanilkové pudinky
3 vrchovaté lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 - 3 lžíce hladké mouky
1 Hera
pár kapek rumu - nemusí být

2.krém:
2 x smetana ke šlehání ( 200ml)
1 sáček ztuhovače do šlehačky

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si uděláme 1.krém.
Do hrnce nalijeme 800 ml mléka, do něho dáme pudinky, cukr, vanilkový cukr, žloutky a hladkou mouku, ušleháme šlehačem a za stálého míchání dáme vařit. Po uvaření vznikne hodně hustá kaše. Necháme vychladnout a pak postupně po lžících zašleháváme do Hery. Na konec přidáme trochu rumu.

Listové těsto rozválíme na velký plech a dáme péct. Trvá to chvilku, troubu musíme hlídat. Po upečení necháme vychladnout pak natřeme krémem č.l.
Šlehačky vyšleháme spolu se ztuhovačem do tuha a naneseme na pudinkový krém.
Na závěr posypeme grankem nebo polijeme čokoládovou polevou.
Dáme do ledničky ztuhnout nejlépe přes noc.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,350x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Výborný krémeš


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist