Můj houskový knedlík vařený v páře
Suroviny
½ kg polohrubé mouky
špetka soli
1 vejce
asi 250ml vlahého mléka
½ sáčku suchých kvasnic
2 rohlíky
Postup
Do mouky se přidáme kvasnice, sůl, vejce a přilijeme vlahé mléko. Vypracujeme těsto (můžeme dělat v hnětači). Pak přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a necháme vykynout na teplém místě (dávám ho do polštářku, vykyne za hodinku). Z těsta vytvarujeme šišky a opět je necháme vykynout.
Do většího kastrolu dáme asi 3 cm vody, položíme na něj plátno, ovážeme nití, přiklopíme dalším hrnkem a dám vařit. Když se voda vaří, položíme na plátno dvě šišky knedlíků, přikryjeme hrncem a vaříme podle velikosti 30 - 35 minut. První knedlík rozkrojíme v prostědku, abychom viděli, jestli je hotový, sejmeme druhý a nechám 10 minut vypářit. Tento knedlík nejde nakrájet na kráječi, musíme ho krájet ručně ostrým nožem a pokaždé namočit do vody. Je moc nadýchaný, někdo tento typ knedlíků nemá rád.
Z tohoto množství mouky jsou 4 malé šišky nebo 3 větší. Je třeba se řídit velikostí kastrolu, který máme k dispozici. Takto vařené v páře dělám i blbouny (ovocné), a ty jsou hotové za 10 minut. Jsou nadýchané a moc dobré. Recept mám už léta od své švagrové, která pochází ze Slovenska. Ona ty rohlíky nejdříve osmaži na oleji, ale to už já nedělám.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,690x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Můj houskový knedlík vařený v páře
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!